Shiatsu

Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk en wordt ook wel acupressuur of drukpuntmassage genoemd.

Shiatsu-therapie is een vorm van manuele therapie die bestaat uit het geven van druk (met behulp van duimen, vingers, handpalmen, ellebogen of knieën), rotaties en manipulaties om zodoende een slecht functioneren van de inwendige organen te corrigeren, de gezondheid te bevorderen/handhaven en een groot aantal ziekten te behandelen.

Shiatsu is te vergelijken met acupunctuur, maar er wordt niet met naalden gewerkt. De achtergrond van shiatsu en acupunctuur ligt in de Traditionele Chinese Geneeswijze. Deze geneeswijze gaat ervan uit dat je niet de ziekte, maar de zieke persoon moet behandelen en dat niemand in een hokje geplaatst kan worden. Er wordt vaak gewerkt op de energiepunten en energiebanen (meridianen).

Shiatsu is een holistische therapie, wat wil zeggen dat lichaam en geest als een geheel benaderd worden. Niet alleen het aangedane gebied wordt behandeld, en bij het stellen van de diagnose wordt ook rekening gehouden met de achtergrond en levensstijl van de betrokkene.

Deze oosterse geneeskunst is gebaseerd op het principe dat storingen in spieren, zenuwen, organen en emoties zich manifesteren in het netwerk van meridianen (energiebanen) waar de Qi, levensenergie, doorheen stroomt, op deze meridianen bevinden zich specifieke punten, de Tsubo-punten.

De Tsubo-punten worden met wisselende druk behandeld waardoor de Qi weer gaat stromen, de balans hersteld en het natuurlijk genezingsproces gestimuleerd en onderhouden wordt.

Ook de spieren, het bindweefsel en de organen worden gemasseerd wat onder andere een verbeterde doorbloeding en meer ruimte in spieren en gewrichten geeft.

Bij de shiatsu wordt altijd naar gestreefd om de dieperliggende oorzaak van de klacht aan te pakken en voor blijvende verbetering te zorgen. Shiatsu is geen symptoombehandeling.

Shiatsu is aan te raden bij o.a.

  • nek- en schouderklachten
  • rugklachten
  • hoofdpijn
  • RSI
  • tenniselleboog
  • carpaal tunnel syndroom
  • frozen shoulder
  • ademhalingsproblemen
  • maag- en darmproblemen
  • klachten als gevolg van stress en werkdruk

De praktijk is aangesloten bij de beroepsvereniging NVST  en  koepelorganisatie  RBCZ hierdoor komen behandelingen in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding. Hiervoor is een aanvullende verzekering noodzakelijk.

Aan deze overzichten kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u er zeker van zijn dat uw behandeling geheel of gedeeltelijk wordt vergoed neem dan contact op met uw zorgverzekering.

Een afspraak maken klik hier of bel met 0313 496732