Opleiding ontspanningsmassage

Start cursus september 2016

U kunt inschrijven via het inschrijfformulier op de website.

Inleiding
Voor diegenen die nog geen, of weinig ervaring hebben met massage is de opleiding ontspanningsmassage een uitstekende start. U leert op een gedegen en veilige manier ontspanning te geven met de juiste technieken. Zo kunt u invloed uitoefenen op iemands welzijn  met als belangrijkste instrument: uw handen.

Inhoud van de opleiding ontspanningsmassage
In het eerste blok leert u alle basistechnieken voor een goede ontspanningsmassage op de rug en de nek schouder. Er wordt uitgebreid aandacht besteed aan techniek, uitgangshouding, druk, tempo en intentie.
In het tweede blok besteden we aandacht aan de voor- en achterzijde van de benen en voeten. Verder zal uitgebreid aandacht worden gegeven aan het klachtgericht masseren.
In het derde blok komen de massage van hoofd, hals, gezicht, borst, buik, armen en handen aan bod.

De lesonderwerpen bestaan uit de volgende onderdelen:

 • Theorie massage
 • Rugmassage
 • Nek-/schoudermassage
 • Been voor massage
 • Been achter massage
 • Gezichtsmassage
 • Halsmassage
 • Hoofdhuidmassage
 • Borst-/buikmassage
 • Armmassage
 • Anamnese/inspectie
 • Palpatie
 • Communicatie

Toelatingseisen
Qua vooropleiding worden geen instroomeisen gesteld.
Afronding van de opleiding

Je kunt de opleiding afronden met een examen bij ACE Algemeen Centrum voor Examinering of met een certificaat.

 • Examen

Het examen Ontspanningsmassage bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Als je slaagt behaal je het  Diploma Ontspanningsmassage ACE.
Voor informatie over het examen: zie de website van ACE
De examens van ACE zijn gecertificeerd door en vinden plaats onder keurmerk van Calibris Contract.

 • Certificaat

Wil je geen officieel examen doen, dan kan je de opleiding afsluiten met een certificaat.  Je kunt een certificaat aanvragen en ontvangen als je minstens 80% van de lessen hebt gevolgd en de docent je voldoende bekwaam acht om het geleerde in de praktijk toe te passen.
Vraag het certificaat aan via het contactformulier van Smash massage, o.v.v. “certificaat en de door u gevolgde opleiding”.
De kosten van het certificaat bedragen € 25,–

Kosten, Inschrijving en deelname
Deze opleiding kost € 995,00, inclusief cursusboek en massage-olie. Betaling in termijnen is mogelijk. Voor iedere extra termijn brengen we €15,- administratiekosten in rekening. U kunt inschrijven voor de avondcursus ( van 19.00 tot 21.00 uur).
U kunt online inschrijven voor onze opleidingen. Kies voor de opleiding en geef aan in hoeveel termijnen u wilt betalen. Klik op “inschrijven cursus”. U betaalt nu de reserveringskosten van € 45,00. Het resterende bedrag (de eerste termijn indien u heeft gekozen voor meerdere termijnen) dient voor aanvang van de opleiding betaald te worden.
 
Deelname vindt plaats op volgorde van binnenkomst van inschrijving en betaling.

Beëindigen van de studieovereenkomst
De studieovereenkomst gaat in op de datum waarop uw inschrijving door Smash massage wordt ontvangen. Beëindigen van de studieovereenkomst vindt plaats op de datum waarop de laatste lessen worden gegeven.

Annulering en kosten
De studieovereenkomst gaat in op de datum waarop uw inschrijving door Smash massage wordt ontvangen. Beëindigen van de studieovereenkomst vindt plaats op de datum waarop de laatste lessen worden gegeven.
De cursist kan de studieovereenkomst kosteloos beëindigen tot uiterlijk 4 weken vóór aanvang van de opleiding Ontspanningsmassage, onder aftrek van de reserveringskosten.
Annuleren moet altijd plaatsvinden door middel van een aangetekend schrijven. Bij annulering na dit tijdstip bent u de volledige cursuskosten verschuldigd.

 

Informatie

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de opleiding, u kunt altijd contact met ons opnemen per email of per telefoon.
Email: info@smashmassage.nl
Telefoon: 0313 – 49 67 32