• Wellnessmassage workshops in Sauerland

  Schrijf je in voor deze nascholing

  Onderstaand vindt u het aanbod van de wellnessmassage workshops in Sauerland. Klik op de afbeelding of de workshop van uw keuze voor meer informatie over prijzen en aanmelden.

MSP OPLEIDINGEN organiseert samen met SMASH voor jou wellnessmassage workshops in het mooie SAUERLAND!

In het mooie “Haus am Lenne” in Oberkirchen in het prachtige Sauerland organiseren we een leerzaam, inspirerend en gezellig wellnessmassage weekend.
Onder de inspirerende leiding van topdocent Frank Wetters en Joost Mentink (directeur MSP Opleidingen) beleef je een fantastisch weekend en leer je 2 aanvullende wellness massage behandelingen als uitbreiding van je massagepraktijk.

Let op: er is plaats voor max. 8 deelnemers. Bij aanmelding vóór 31-12-2017 € 50,– korting met kortingscode: ww_13042018_hausamlenne

Inhoud

1. Wellnessmassage workshop Kruidenstempelmassage

De Kruidenstempel massage is van oorsprong een Oosterse massagevorm. Er wordt gebruik gemaakt van verwarmde kruidenbuiltjes, die een reinigende, activerende en ontspannende uitwerking hebben op het lichaam.
Het lichaam wordt aangezet tot beter functioneren en wordt tegelijkertijd tot rust gebracht. Bij de uitvoering van deze massage wordt gebruik gemaakt van intermitterend drukken, en effleurages in een rustig tempo.

2. Wellnessmassage workshop Hammam-sponsmassage

De Hammamsponsmassage is een eeuwenoud ritueel bestaande uit: scrubben, inzepen en het spons gedeelte. De behandeling is een unieke ervaring en leidt tot een diepe rust en een gevoel van totale ontspanning. Bij de uitvoering van deze massage wordt gebruik gemaakt van intermitterend drukken, scrubtechnieken en effleurages in een rustig tempo.

Praktische zaken

Aankomst is op vrijdagmiddag / vrijdagavond. Op zaterdag wordt de eerste workshop gegeven en op zondag de tweede. Als u wilt, dan kunt u op zondagavond weer naar huis rijden óf u blijft (gratis) nog een nachtje en gaat op maandagochtend pas naar Nederland terug. Het vakantiehuis ligt op 350 km vanaf Leiden. Maaltijden en verblijf in het vakantiehuis zijn bij de prijs inbegrepen. Tussen de lessen door heeft u volop de gelegenheid om een mooie wandeling in de omgeving te maken of gewoon lekker van de tuin of van de sauna te genieten.

 • inclusief 2 complete massageworkshops
 • inclusief syllabus als naslagwerk
 • inclusief overnachtingen en maaltijden
 • inclusief koffie / thee
 • inclusief gebruik Finse Sauna.

Docent

De workshop wordt gegeven door Frank Wetters, sportmasseur, cursusleider en sinds 1999 als zodanig werkzaam. Frank heeft ruime ervaring in het verzorgen van cursussen en workshops.

Joost Mentink, directeur MSP Opleidingen, zorgt voor de organisatorische ondersteuning en is het gehele weekend aanwezig.

Aanmelden

 • via de website
 • maximum 8 deelnemers
 • inschrijving op volgorde van binnenkomst inschrijving en betaling
 • bij aanmelding vóór 31 -12-2017 € 50,– korting met kortingscode ww_13042018_hausamlenne

Certificaat

Je ontvangt van ACE Algemeen Centrum voor Examinering een certificaat als bewijs van deelname. ACE biedt een service m.b.t. registratie van geaccrediteerde nascholingen. Ga naar de website van ACE Algemeen Centrum voor Examinering voor meer informatie.

Over Sauerland

Sauerland is een prachtige regio van Duitsland. Bossen, meren, bergen, schilderachtige dorpjes. Prachtig! Het lijkt wel of de wellness hier is uitgevonden. Om je vast een beetje in de sferen te brengen deze video van de directe omgeving van Schmallenberg. Schmallenberg ligt in de regio Schmallenberg – Winterberg in Hoch Sauerland.